سفارش تبلیغ
صبا ویژن

89/4/5
12:50 عصر

اعتراف معاون کلینتون به مداخله درایران

معاون امور سیاسی وزارت خارجه آمریکا در نشست اخیر کمیته روابط خارجی سنا در رابطه با ایران ضمن تأکید بر حمایت واشنگتن از اقلیت اغتشاشگر در ایران، برخی اقدامات جدید کاخ‌سفید برای مداخله در امور داخلی ایران را فاش کرد.

به گزارش فارس، "ویلیام برنز " معاون امور سیاسی وزارت خارجه آمریکا در نشست روز سه‌شنبه کمیته روابط خارجی سنا که با موضوع "سیاست ایران به دنبال تحریم‌های سازمان ملل " برگزار شد، با اشاره به قطعنامه اخیر شورای امنیت مدعی شد: اقدامات مطرح شده در این قطعنامه بر قاطعیت "باراک اوباما " رئیس‌جمهور آمریکا برای ممانعت از دستیابی ایران به تسلیحات هسته‌ای و همچنین تقویت معیارها و اصول بین‌المللی منع گسترش تسلیحات هسته‌ای تأکید می‌کند.

وی افزود: این قطعنامه پیامی جهانی را در خصوص آنچه که از ایران انتظار می‌رود، منتقل می‌کند.

بنا به گفته برنز در این نشست، "این قطعنامه همچنین زمینه‌های جدیدی را برای اعمال مجموعه‌های جدیدی از تحریم‌ها فراهم ساخته و خط مشی را فراهم می‌آورد که از طریق آن، دیگر کشورها می‌توانند اهداف این قطعنامه را پیش ببرند، همانطور که شرکای ما در اتحادیه اروپا و استرالیا هفته گذشته انجام دادند ".
معاون "هیلاری کلینتون " وزیر امورخارجه آمریکا اشاره کرد: بر اساس این قطعنامه، تمامی وزارت‌خانه‌ها و نهادهای دولتی آمریکا به اتخاذ اقداماتی تحت اختیارات داخلی موجود در آمریکا ادامه خواهند داد تا گزینه‌ها علیه ایران را شدیدتر کنند، همانطور که "تیموتی گایتنر " وزیر خزانه‌داری آمریکا هفته گذشته تحریم‌هایی را تحت اختیارات مربوط به مجازات‌های مرتبط با اشاعه تسلیحات هسته‌ای، علیه 12 شرکت و فرد حقیقی اعمال کرد.

برنز در ادامه به ناآرامی‌های پس از انتخابات ریاست‌جمهوری سال گذشته در ایران اشاره کرد و مدعی شد: دولت ایران موفق شد مخالفان را در این کشور متوقف کند. در نتیجه این امر، دولت ایران امروز با فشار چشمیگیری در زمینه‌های گوناگونه مواجه است. برای مواجه شدن با این حقیقت نیز رهبران ایران باید تصمیم بگیرند که چه نوع آینده‌ای را برای کشورشان در نظر دارند.

برنز همچنین ادعا کرد: ایران مجهز به تسلیحات هسته‌ای تأثیرات ناخوشایندی بر منافع حیاتی آمریکا در ثبات منطقه خلیج فارس و در سطحی وسیع‌تر منطقه خاورمیانه خواهد داشت. همانطور که اوباما در تاریخ 9 ژوئن (18 خردادماه) اعلام کرد، "هر اقدامی عواقبی دارد ". و اینکه دولت ایران نظام عدم اشاعه هسته‌ای را یا حقوق شهروندان خود را و یا ثبات مناطق همسایه را از طریق حمایت از تروریسم تهدید می‌کند، به هر حال تمامی اینها نشان‌دهنده این موضوع است که اقدامات ظالمانه این دولت، تهدیدی برای برقرارای عدالت در هر کجای جهان است. و در نتیجه ما نیز در پاسخ به این سیاست‌های ایران در منطقه با استفاده از برنامه‌های ابتکاری در زمینه پیشبرد حقوق بشر و دموکراسی و جستجوی راهی برای توسعه دسترسی به اطلاعات در داخل ایران، فعالانه عمل خواهیم کرد.

معاون امور سیاسی وزارت خارجه آمریکا در شرایطی این ادعاها را مطرح کرد که جمهوری اسلامی در پیگیری برنامه هسته‌ای، همواره آژانس بین‌المللی انرژی اتمی را طرف خود دانسته و همیشه همکاری کامل و همه‌جانبه‌ای نیز با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی داشته است. آژانس بین‌المللی انرژی اتمی نیز بارها در گزارش‌های خود بر صلح‌آمیز بودن این برنامه و تطابق کامل آن با توافقات بین‌المللی تآکید کرده است.

برنز علاوه بر این تصریح کرد: ما [در آمریکا] همچنین به دنبال ادامه تلاش‌ها برای همکاری با متحدان خود در زمینه افزایش امنیت آنها و ارتقاء همکاری مؤثرتر منطقه‌ای و نیز تقویت این کشورها و قدرت‌های سیاسی هستیم که به دنبال ایجاد آینده‌ای بهتر و صلح‌آمیز تر برای منطقه [خاورمیانه] هستند.

وی در تلاش برای تسلیحاتی جلوه دادن برنامه هسته‌ای ایران، مدعی شد: سیاست ما به دنبال ممانعت از دستیابی ایران به تسلیحات هسته‌ای، تقابل با دیگر اقدامات این کشور در جهت بر هم زدن ثبات منطقه و پیشبرد منافع گسترده‌تر ما در زمینه‌های دموکراسی، حقوق بشر و همچنین توسعه در سراسر خاورمیانه است.

معاون وزیر امورخارجه آمریکا افزود: از طریق تحریم‌های اعمال‌شده علیه ایران بوسیله قطعنامه 1929 شورای امنیت سازمان ملل دو اولویت مهم حاصل می‌شود. این قطعنامه تأثیر تحریم‌ها بر قشر متوسط جامعه ایران را کاهش می‌دهد و در عین حال نیز مجازات‌هایی حقیقی بر برنامه‌های نظامی و هسته‌ای ایران که باعث بر هم زدن ثبات می‌شوند و نیز آن کسانی که از آنها حمایت می‌کنند، اعمال می‌کند. علاوه براین، به طور همزمان، این سری تحریم‌ها شرایط ایران را برای ادامه فعالیت‌های برهم زننده ثبات دشوارتر کرده و با هدف منع توسعه قابلیت‌ تسلیحات هسته‌ای و ابزار حمل آنها اعمال شده است.

برنز ادامه داد: ما معتقدیم این قطعنامه و همچنین همکاری نزدیک میان اعضای جامعه بین‌المللی برای اجرای این قطعنامه، دو پیام مهم را به ایران منتقل می‌کند: نخست‌ اینکه برنامه هسته‌ای ایران، امنیت این کشور را ارتقاء نمی‌دهد و حتی هزینه سنگینی را نیز به دنبال خواهد داشت و دوم اینکه جامعه بین‌المللی در رابطه با تلاشی برای تغییر محاسبات ایران، متحدالشکل عمل می‌کند.

وی با اشاره به این موضوع که تصویب تحریم‌ها در شورای ملل آخرین اقدام خصمانه غرب در قبال ایران نیست، گفت: اجازه دهید تأکید کنم تحریم‌ها به خودی خود مهم نیستند. هدف نهایی ما-هدفی که بین دیگر شرکای بین‌المللی ما نیز مشترک است- این است که به راه‌حل دیپلماتیک پایداری برای نگرانی‌های جامعه بین‌المللی در خصوص برنامه هسته‌ای ایران و مسائل گسترده‌تر مربوط به ایران دست یابیم.

معاون هیلاری کلینتون مدعی شد که قطعنامه اخیر شورای امنیت در عین حال که تحریم‌هایی را علیه ایران اعمال می‌کند اما فرصتی را در اختیار ایران قرار می‌دهد تا از طریق پایبندی به تعهدات بین‌المللی خود این تحریم‌ها را به حالت تعلیق درآورد و این در حالی است که جمهوری اسلامی همواره حسن نیت خود را در پیگیری برنامه هسته‌ای به اثبات رسانده‌ است و تمامی فعالیت‌های هسته‌ای ایران تحت نظارت کامل بازرسان آژانس صورت گرفته است و اینها تنها بهانه‌جویی‌های آمریکا و کشورهای غربی را برای اقدام علیه ایران به اثبات می‌رساند.

برنز در این رابطه گفت: قطعنامه 1929 شورای امنیت سازمان ملل مسیری مشخص را به سوی تعلیق تحریم‌های موجود به ایران پیشنهاد می‌دهد؛ مسیری که کاملا روشن است: اینکه ایران باید به تعهدات بین‌المللی خود پایبند بوده، فعالیت‌های خود در زمینه آب سنگین، غنی‌سازی و فرآوری مواد هسته‌ای را به حالت تعلیق در آورد و همکاری کاملی نیز با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی داشته باشد. تصمیم‌گیری در خصوص بررسی مجدد گزینه‌های پیش‌رو و اتخاذ مسیری سازنده‌تر، مواردی است که تنها ایران می‌تواند آنها را انجام دهد. همانطور که گروه 1+5 نیز از طریق تصویب قطعنامه 1929 اعلام کرد، ما همچنان آماده هستیم فورا در خصوص برنامه هست‌ای و دیگر نگرانی‌های متقابل با ایران دیدار کنیم.

وی در ادامه به پیشنهاد اخیر "کاترین اشتون " رئیس‌ سیاست خارجی اتحادیه اروپا به ایران برای دیدار با گروه 1+5 اشاره کرد.

برنز همچنین گفت: حدود 2 هفته پیش، آمریکا، فرانسه و روسیه به طور مشترک در رابطه با پیشنهاد ایران در خصوص تأمین سوخت هسته‌ای راکتور تحقیقاتی تهران پاسخی را به "یوکیو آمانو " مدیر کل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی ارائه کردند که در این پاسخ به نگرانی‌ها در خصوص این پیشنهاد نیز پرداخته شده بود. پیشنهاد تأمین سوخت هسته‌ای راکتور تحقیقاتی تهران همچنان فرصتی بالقوه در متن تلاش‌های گسترده‌تر گروه 1+5 برای پرداختن به برنامه هسته‌ای ایران باقی خواهد ماند.


تأکید برنز بر حمایت آمریکا از اقلیت اغتشاشگر در ایران

برنز در ادامه اظهارات خود در نشست اخیر کمیته روابط خارجی سنا با تأکید بر حمایت واشنگتن از اقلیت سبزها در ایران گفت: همزمان با نخستین سالگرد انتخابات جنجال‌برانگیز ریاست‌جمهوری ایران، ما بر تعهد خود به ایستادن در کنار آن کسانی که به دنبال تحقق حقوق بین‌المللی خود هستند، مجدداً تأکید می‌کنیم. پس از گذشت یکسال از رویدادهایی که به دنبال انتخابات ریاست‌جمهوری در ایران رخ داد، ما از رهبران جمهوری‌ اسلامی می‌خواهیم تا به مسئولیت‌های خود در قبال مردمانشان از طریق احترام به حقوق آنها، پایبند باشند.

وی با تأکید بر تلاش‌های جدید آمریکا برای افزایش فشار بر دولت ایران به بهانه دفاع از آزادی بیان افزود: در حقیقت، درست این هفته بود که در انتقاد شدید از ایران در خصوص سوابق بسیار بد حقوق بشر این کشور، ما نیز به 55 کشور دیگر در شورای حقوق بشر سازمان ملل ملحق شدیم.

معاون هیلاری کلینتون در ادامه بر تلاش‌های جدید آمریکا برای مداخله در امور داخلی ایران تأکید کرد و گفت: به دنبال اقدامات سرکوبگرانه دولت ایران علیه مخالفان آمریکا گام‌هایی را برای تسهیل آزادی بیان شهروندان ایران برداشته است. به عنوان بخشی از این تلاش، دولت آمریکا در حال پیگیری روش‌هایی برای ارتقاء آزادی بیان در اینترنت و همچنین از طریق دیگر فناوری‌های ارتباطی است. ما در سراسر جهان با بیش از 40 شرکت همکاری‌‌هایی را آغاز کرده‌ایم تا به افرادی که توسط دولت‌ها سرکوب شده‌اند، کمک کنیم و همچنین آزادی اینترنت را نیز به عنوان یک اولویت در سازمان ملل مطرح کرده‌ایم.

وی ادامه داد: وزارت خارجه و خزانه‌داری آمریکا تلاش کرده‌اند تا مجوز کلی را صادر کنند که از این طریق نرم‌افزارهای ارتباطی قابل دانلود بازارهای جهان را که در داخل ایران موجود هستند، به صورت رایگان در اختیار مردم ایران قرار دهند. همچنین برنامه‌ریزی ما بر این موضوع متمرکز شده است تا برای پروژه‌های خلاقانه‌ای که از آزادی بیان و دسترسی آزادانه به اطلاعات از طریق اینترنت حمایت می‌کنند، مجوز فعالیت صادر شود.

معاون امور سیاسی وزارت خارجه آمریکا در پایان خواستار آزادی آمریکایی‌های دستگیرشده در ایران شد و گفت: اجازه دهید در خاتمه بر نگرانی مداوم و عمیق دولت آمریکا در خصوص امنیت و رفاه حال تمامی شهروندان آمریکایی که هم‌اکنون در حبس دولت ایران هستند و یا در این کشور مفقود شده‌اند، تأکید کنم. ما از دولت ایران می‌خواهیم تا فوراً "شین بائر "، "سارا شورد " و "جاش فاتل "، 3 آمریکایی دستگیرشده در ایران و تمامی دیگر شهروندان آمریکایی که به ناحق در ایران دستگیر شده‌اند، را آزاد کند تا آنها نیز بتوانند به آغوش خانواده‌هایشان باز گردند. ما همچنین از دولت ایران می‌خواهیم تا از تمامی تسهیلات ممکن استفاده کند تا محل حضور " رابرت لوینسون " مشخص شود و بازگشت وی به کشورش را نیز تضمین کند.

برنز همچنین گفت: دولت ایران در عرض یک شب، مسیر خود را تغییر نخواهد داد. هیچ تردیدی در خصوص موانعی که در این زمینه پیش‌رو داریم، وجود ندارد. اما به همراه دیگر اعضای جامعه بین‌المللی عزم خود را جزم کرده‌ایم تا گزینه‌های پیش‌روی حاکمیت ایران را شدیدتر کنیم. پرداختن به نگرانی‌های بین‌المللی، در خصوص برنامه هسته‌ای این کشور و پایبندی به تعهدات بین‌المللی توسط دولت ایران می‌تواند فرصت‌های مهمی را در اختیار ایران و مردمان بی‌نظیر این کشور قرار دهد. عدم موفقیت در این زمینه می‌تواند امنیت ایران را برهم زده و این کشور را بیش از پیش به نزوا خواهد کشاند.